Een gepolijste, witte, rondkorrelige rijstsoort die van nature veel zetmeel bevat zodat deze na het koken lekker aan elkaar blijft plakken. Zusje van de Spaanse paellarijst en Italiaanse risottorijst. Sterker nog, veel sushirijst wordt in Itali?? verb...
Lonton is rijst met een ronde, korte korrel en een hoog eiwitgehalte. De rijst is na het koken lichtzoet. Meestal wordt het verkocht in geperforeerde zakjes die tijdens het koken opzwellen. Na het koken kun je het ontstane 'rijstkussentje' in ...
tarwemeel zoals we dat ook bij de supermarkt kunnen kopen, maar deze is extra fijn gemalen, mooi wit gebleekt en heeft een veel lager gluten gehalte. Dat betekent dat resultaten veel luchtiger, zachter en fluffy-er zijn.
Warmte balsem voor spierpijnen, verkoudheid, hoofdpijn, wagenziekte en jeuk door insectenbeten
Deze pruimenwijn (umeshu) van Choya is gemaakt op basis van witte druiven. De cominatie van druivenwijn en plum maakt de smaak erg bijzonder. Geschikt als aperitief en uniek ingredient voor de cocktail.
Pandan/jasmine rijst van zeer goede kwaliteit, mooi lange korrels en fijne parfum herkomst Thailand
zeer scherpe sambal gemaakt van De Bhut Joloki peper (Ghost Pepper) een van heetst peper ter wereld.
Minyak Kayu putih wordt gebruikt voor het verwarmen van het lichaam, ontspannen de spieren en het behandelen van gemeenschappelijke griep / verkoudheid. Het aroma is rustgevend en warm, geschikt voor dagelijks gebruik.
KOMBU (of gedroogde kelp): een heerlijke groenten (zeewier) en een basisingredient voor dashi. sommige Japanse koks gebruik het ook voor maken van een eigen sushi seasoning